Vår historia

Vår historia

Bild på Axel

Bildtext: Det här är Axel 12 månader gammal. Han är grundaren Catharinas son och hennes stora inspirationskälla när hon tog steget till att starta ett eget barnmatsföretag.

När ChildFoodFactorys grundare, Catharina Sundqvist, skulle introducera mat till sin son Axel fick hon honom inte att äta barnmaten på burk. Catharina drog slutsatsen att det handlade om den mixade konsistensen. Hon bestämde sig för att själv laga all barnmat till Axel och under det året föddes idén om att börja tillverka och sälja en barnmat där varje smak var förpackad för sig. Förutom att barn då kan lära sig olika smaker på råvaror så blir det ett naturligt sätt att förbereda sig för hur man som äldre barn och vuxen äter sin måltid där måltidens ingredienser är upplagda på tallrik var för sig. Det var också en självklarhet att den nya barnmaten skulle vara ekologisk och för att slippa onödiga tillsatser och säkerställa högsta möjliga näringsvärde såg Catharina en fryst produkt framför sig.

Redan från start förstod Catharina att inga befintliga förpackningar skulle fungera utan här krävdes en innovation. Med egna framtagna ritningar togs en första kontakt med Jan Boberg på Scanfil och Thomas Olsson på AB Treform som sedan kom att bistå i framtagandet av den unika förpackningen som idag används till alla ChildFoodFactorys produkter. När förpackning och produktionsanläggning var på plats var det dags att ta fram recepten till barnmaten och där har Catharina haft stor hjälp av dietisten Jenny Bergvall.

ChildFoodFactorys första produkter, ett antal måltider för barn över 12 månader, lanserades i Sverige under hösten 2014. Varumärket fick ett mycket positivt mottagande och ChildFoodFactory fick samarbetespartner  som ICA, MatHem.se, Mat.se, Bergendahlsgruppen och Östenssons Livs, I början av 2015 kompletterades utbudet med måltider för barn mellan 6-12 månader. Nu vill vi inspirera fler föräldrar till att servera sina barn en god, ekologisk och näringsriktig mat som ger dem en bra start i livet.

Bild på Catharina

”Min matfilosofi grundlades när jag som barn uppmuntrades att vara med i köket och laga mat. Att servera bra hemlagad mat har varit min ledstjärna både privat och på jobbet. Jag har många års erfarenhet från mat- och restaurangbranschen och sett både vällagad och näringsriktig mat, men också baksidan med all skräpmat och alla tillsatser. Med ChildFoodFactory har jag nu fått chansen att skapa en produkt som jag med glädje skulle vilja ge mitt eget barn.”

– Catharina Sundqvist VD